Klik op het regio icoon als u de taal wilt wijzigen.
Nederland
Western Europe
Eastern Europe
Belgie Belgique
Asia Pacific
Deutschland
Middle East
United Kingdom
Africa
France
Americas
Royal Ahrend healthcare project exterior view of Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard SB200602

Klantvriendelijk en gastvrij

EGM architecten ontwierp de nieuwbouw van het Oogcentrum. Onze Studio ontwierp het interieur, in goede onderlinge afstemming met de architect en opdrachtgever. Samen met een gebruikersgroep van het Oogcentrum, die ook een bezoek bracht aan het Ahrend Inspiration Centre in Amsterdam, bepaalden we de gewenste inrichting voor de wachtruimtes, artsenkamers en kantoren. Voorop stond steeds de vraag: hoe kunnen we de gewenste klantvriendelijkheid en gastvrijheid doorvertalen naar de vormgeving, kleurstellingen en materialen van het meubilair?

Oogcentrum Noordholland
Oogcentrum Noordholland

Duurzame werkplekoplossingen

Kenmerkend voor het toegepaste meubilair zijn de ronde, organische vormen. We kozen bewust voor zachte stoffen die prettig aanvoelen en rustige kleuren. Het meubilair is zo opgesteld dat er van binnenuit goed zicht is op de groene patio. Inspelend op de duurzaamheidsambities van het Oogcentrum, leverden we Cradle-to-Cradle gecertificeerde, modulaire werkplekoplossingen van de Balance Collection. In de personeelslounge zorgt de Embrace bank voor een huiselijke uitstraling. Naast interieurontwerp en inrichting verzorgde Ahrend ook projectmanagement; we coördineerden het gehele leverings- en inhuizingsproces van het nieuwe meubilair.

‘Ahrend bood ons de mogelijkheid om het nieuwe meubilair al op onze oude locatie te testen.’
Rob Wouters Oogarts Oogcentrum Noordholland

Oogcentrum Noordholland
Royal Ahrend healthcare project interior view of Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard SB200624
Oogcentrum Noordholland
Oogcentrum Noordholland
Royal Ahrend healthcare project interior view of Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard SB200608
Oogcentrum Noordholland
Royal Ahrend healthcare project exterior view of Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard SB200607

Oogcentrum over Ahrend

“Gastvrijheid stond voor ons voorop. We willen dat onze patiënten zich welkom voelen. Tegelijk wilden we onze medewerkers een omgeving bieden waarin zij prettig kunnen werken en graag vertoeven. In samenwerking met EGM architecten en Ahrend is dat zeer goed gelukt. In samenspraak is een bijna energieneutraal gebouw gerealiseerd, met binnenin een ongelofelijke ruimte om onze patiënten gastvrij te ontvangen. De grote diversiteit aan meubilair biedt voor ieder wat wils. Een uitdrukkelijke wens van mijzelf was de toepassing van een bamboevloer. Duurzaamheid is ook belangrijk voor ons. Het gekozen meubilair en de natuurlijke en zachte materialen sluiten daar goed op aan. Onze medewerkers hebben we direct medeverantwoordelijk gemaakt voor het interieur. We moeten er met elkaar in werken. Heel prettig was dat Ahrend de mogelijkheid bood om het nieuwe meubilair al op onze oude locatie te testen. Vanaf dag 1 werkt iedereen hier met veel plezier; het gebouw ademt zoveel vriendelijkheid uit, dat niemand hoefde te wennen. Men is trots om op zo’n locatie patiëntenzorg te mogen bieden.” 

- Rob Wouters, Oogarts Oogcentrum Noordholland

 

Royal Ahrend healthcare project interior view of Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard SB200608

Wij denken graag mee!

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op