Klik op het regio icoon als u de taal wilt wijzigen.
Nederland
Western Europe
Eastern Europe
Belgie Belgique
Asia Pacific
Deutschland
Middle East
United Kingdom
Africa
France
Americas
Hogeschool Inholland   headerxxl

Van bibliotheek naar studieruimte

Waar vroeger de bibliotheek de plek was om informatie te vinden, is dit mede door het internet volledig veranderd. Informatie is immers overal en digitaal te vinden. Hogeschool Inholland Rotterdam deed onderzoek onder de studenten en kwam er achter dat er wel behoefte was aan een ruimte waar men in rust geconcentreerd kan studeren. Vandaar dat de hogeschool de bibliotheek om wilde vormen naar een functionele studieruimte. 

Hogeschool Inholland   landscapem

Vanwege de nieuwe functie van de studieruimte moest de inrichting van voldoen aan de akoestische waarden volgens Frisse Scholen Klasse C en aan de lichtintensiteit op de werkplekken volgens Frisse Scholen Klasse B. Dit houdt in de gemiddelde nagalmtijd maximaal 0,8 seconden mocht bedragen en er een verlichtingsintensiteit van minimaal 500 lux op het werkblad van de werkplekken moest zijn. Om slim om te gaan met het budget is er met bestaand meubilair een nieuwe situatie gecreëerd. 

Hogeschool Inholland   portraiti
Hogeschool Inholland   landscapem

Maar liefst 12 verdiepingen met o.a. 1400 werkplekken voor studenten, vergaderzalen en openbare ruimten voor INHolland Rotterdam door Ahrend ingericht. Ook de bibliotheek van Hogeschool Inholland Rotterdam werd omgevormd tot een gesloten studieruimte. Ahrend nam de inrichting op zich qua akoestiek, zelfstudiewerkplekken en grotere werkplekken om samen te werken.

De studieruimte heeft diverse soorten werk- en studieplekken met in het midden de Ahrend Flexblox die als samenwerkingsplek 'zonder overlast' fungeert. Daarnaast zijn er S-vormige lounge-opstellingen voor zelfstandig leren en tafels met individuele werkplekken en is meer beslotenheid gecreëerd door schermen te plaatsen.

Hogeschool Inholland   landscapem
Hogeschool Inholland   portraiti

Op basis van de aanwezige materialen, en de akoestische eigenschappen daarvan, is de uitgangspositie berekend betreffende de akoestiek in de ruimte. Op basis daarvan is berekend berekenden hoeveel m² aan akoestisch materiaal er toegepast moest worden om tot het gewenste akoestische klimaat te komen. Na de oplevering van de ruimte zijn er op verschillende plekken in de ruimte geluids- en lichtmetingen uitgevoerd waaruit bleek dat de akoestiek en de verlichting voldeden aan de vooraf gestelde eisen. Een mooi resultaat waardoor de studenten in alle rust kunnen studeren en samenwerken.

Hogeschool Inholland   squarem

Wij denken graag mee!

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op