Klik op het regio icoon als u de taal wilt wijzigen.
Nederland
Western Europe
Eastern Europe
Belgie Belgique
Asia Pacific
Deutschland
Middle East
United Kingdom
Africa
France
Americas
Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP6

Multifunctioneel gebouw

In het Food Innovation Centre in Wageningen worden innovaties gedaan voor de voedselindustrie zodat de groeiende wereldbevolking op een duurzame en gezonde manier van voedsel kan worden voorzien. Om dit te kunnen bewerkstelligen is nauwe samenwerking met verschillende partners essentieel. Gelegen temidden van startups, onderzoekscentra en NGO’s op het gebied van voedsel, zijn deze partners dicht in de buurt. Daarom koos Unilever voor een ‘open plan’ interieur. In het gebouw is bijvoorbeeld iedereen welkom om te komen lunchen in het restaurant. Op die manier ontstaat er een buzzing omgeving waar mensen samenkomen, kennis en ideeën uitwisselen en zo tot innovatieve oplossingen komen. Het is dan ook om die reden dat het Food Innovation Centre ook wel de HIVE (bijenkorf) wordt genoemd.

Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP3
Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP16

Circulaire inrichting

Bij de bouw nam het team van architecten en uitvoerders criteria op het gebied van gezondheid, flexibiliteit, energiegebruik, materiaalkeuze en circulariteit als uitgangspunt. In het gebouw zie je dit terug doordat er bijvoorbeeld een opslagruimte voor opgewekte energie onder het gebouw geïnstalleerd is. Voor de inrichting betekent het dat 95% van het interieur bestaat uit hergebruikte producten, welke voornamelijk afkomstig zijn van voormalig Unilever kantoren. In samenwerking met Fokkema Architecten adviseerden wij over de circulaire inrichting.

Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP2
Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP10
Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP11
Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP18
Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP15
Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP13

Projectmanagement

De uitdaging voor Ahrend in dit project was de logistiek. De kantoorinrichting uit andere Europese kantoren van Unilever werd hergebruikt in het Food Innovation Centre. Daarom moest de volledige inrichting geïnventariseerd en gecontroleerd worden. Daarbij controleerden wij de staat van de meubels en of deze gereinigd of omgebouwd moesten worden. Ook moesten de meubels aan het kleurenplan voldoen voor de verschillende verdiepingen. Daar waar toch nog nieuw meubilair nodig was, konden wij Unilever adviseren over meubels gemaakt van volledig circulaire materialen. Net als Ahrend is Unilever lid van de McArthur foundation.

Royal Ahrend office project Unilever in Wageningen SP17

Wij denken graag mee!

Wil je net als Unilever werken in een duurzame en open werkomgeving? Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op