<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TT59L2" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe> Schoolgebouw als sprankelend visitekaartje

Schoolgebouw als sprankelend visitekaartje

Het gebouw aan de Hospitaaldreef in Almere was oorspronkelijk bedoeld als kantoor. Het is omgetoverd tot een prachtig schoolgebouw. Hiermee is Windesheim Flevoland een sprankelend visitekaartje geworden voor de studenten, medewerkers en de gemeente Almere.

Het negen verdiepingen tellende gebouw heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Zo’n 1200 hbo-studenten gaan er nu naar school. De uitstraling is inspirerend, persoonlijk en transparant. De inrichting is gebaseerd op drie basisbeginselen van de hogeschool: werken, leren en ontmoeten.

Eigen kleur per etage
Ahrend verzorgde het les- en werkplekmeubilair, inclusief de inrichting van het auditorium met zo’n honderd zitplaatsen, en het meubilair ten behoeve van de studielandschappen. Over het algemeen is er gekozen voor rustig meubilair zonder veel poespas. De etages waar de verschillende opleidingen gehuisvest worden, hebben een eigen kleur. Dit geeft iedere verdieping een eigen gezicht, het is een omgeving waar studenten een groot deel van de dag doorbrengen en waar ze zich thuis moeten voelen. De studenten worden uitgenodigd tot activiteit en ontmoeting, terwijl de werknemers gebruik maken van flexwerkplekken.